![Madeleine di farina di mais e salvia Madeleine di farina di mais e salvia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/495838CC-45C2-4F86-AE42-BB9908B2F5CD/Derivates/1B88C855-7E5E-45AD-AEBF-21AC854E7B7A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaio di burro fuso
- 18 foglie di salvia fresca piccole, lavate e asciugate
- 30 g di mandorle tritate
- 60 g di farina di mais fioretto
- 60 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 75 g di burro a temperatura ambiente a pezzi
- 80 g di zucchero
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di latte
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 381 kJ / 91 kcal
- Białko
- 1.45 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 5.35 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscottini alle mandorle (senza glutine)
1h 10min
Biscotti di Basilea
1 godz. 50 min
Crostata d'inverno alle castagne
1 godz. 50 min
Vellutata di castagne e pastinaca
1h
Panini senza glutine e farina di grano
1 Std. 20 Min
Biscotti alla quinoa
Brak ocen
Bocconotto
2 Std.
Millefoglie all'albicocca
55 Min
Turbantini allo speck con risotto alle erbe
50min
Crostatine alla confettura di albicocche (senza glutine)
3 godz. 50 min
Sbrisolette ripiene (senza glutine)
45min
Budino di mais (senza glutine)
15 Min