![Pain aux raisins Pain aux raisins](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B9111395-EACC-4B3C-AE8D-A6232F680080/Derivates/17609fa2-9d20-467a-9db0-cfd655b0e237.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli d'uovo
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 50 g di fecola di patate
Pain aux raisins
- 70 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 80 g di latte intero
- 20 g di lievito di birra fresco
- 15 g di miele
- 4 uova
- 500 g di farina manitoba
- 170 g di burro a pezzi. + q.b.
- 10 g di Rum
- farina tipo 00, q.b.
- 50 - 80 g di uvetta passa
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 578.2 kJ / 138.2 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au chocolat
5 godz.
Sgaiozzi
3h 30min
Bon bon ripieni di gianduia
1 Std. 30 Min
Pane alla birra
4 godz. 55 min
Girelle al cioccolato
9hod. 40min
Pariser bullar
2h 50min
Madeleine
55 Min
Treccia alla cannella
3 godz. 10 min
Caciotta fresca piccante
8h
Chiocciole al formaggio
4h 15min
Panettone gastronomico
26hod.
Brioche francese al burro
5 Std. 40 Min