![Strudel di ricotta e pane Strudel di ricotta e pane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DB2339AB-6D6E-4EC3-A7DC-2B853FE969C5/Derivates/D0883F5F-7BDB-46E8-8A16-8DB41C50645B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sfoglia
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 30 g di olio di semi di girasole + q.b.
- 150 g di acqua tiepida
- 1 cucchiaio di aceto di mele
- 1 pizzico di sale
Ripieno di ricotta e pane
- 150 g di crostini tostati di pane bianco (vedere consigli)
- 4 uova
- 200 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 85 g di burro a pezzi
- 40 g di zucchero vanigliato
- 1000 g di ricotta, scolata dal siero
- 250 g di panna acida
- 1 bustina di preparato per budino alla vaniglia
- 2 cucchiaini di scorza di limone grattugiata
Terminare la preparazione
- 100 g di burro a pezzi
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2045 kJ / 489 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta alle albicocche con crumble
1 Std. 50 Min
Pan brioche integrale
21 Std. 45 Min
Pane multicereali
17 Std. 30 Min
Zelten
2 godz. 55 min
Pan brioche integrale
21 Std. 45 Min
Pane all'orzo
2 Std. 45 Min
Confettura estiva
55 min
Focaccia dolce alle nocciole
1h 45min
Strudel di mele
1h 35min
Treccia di grano saraceno alle noci
5h 10min
Pane al rosmarino
10 Std. 55 Min
Strudel di albicocche con pasta al moscato
1 godz. 30 min