Strudel di ricotta e pane

Strudel di ricotta e pane

3.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porzioni

Składniki

Sfoglia
  • di farina tipo 00 + q.b.
    300 g
  • di olio di semi di girasole + q.b.
    30 g
  • di acqua tiepida
    150 g
  • di aceto di mele
    1 cucchiaio
  • di sale
    1 pizzico
Ripieno di ricotta e pane
  • di crostini tostati di pane bianco (vedere consigli)
    150 g
  • uova
    4
  • di zucchero
    200 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di burro a pezzi
    85 g
  • di zucchero vanigliato
    40 g
  • di ricotta scolata dal siero
    1000 g
  • di panna acida
    250 g
  • di preparato per budino alla vaniglia
    1 bustina
  • di scorza di limone grattugiata
    2 cucchiaini
Terminare la preparazione
  • di burro a pezzi
    100 g
  • zucchero a velo a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 489 kcal / 2045 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...