Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sfoglia
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 30 g di olio di semi di girasole + q.b.
- 150 g di acqua tiepida
- 1 cucchiaio di aceto di mele
- 1 pizzico di sale
Ripieno di ricotta e pane
- 150 g di crostini tostati di pane bianco (vedere consigli)
- 4 uova
- 200 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 85 g di burro a pezzi
- 40 g di zucchero vanigliato
- 1000 g di ricotta, scolata dal siero
- 250 g di panna acida
- 1 bustina di preparato per budino alla vaniglia
- 2 cucchiaini di scorza di limone grattugiata
Terminare la preparazione
- 100 g di burro a pezzi
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2045 kJ / 489 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Treccia molisana pasquale
4h 30min
Tris di taralli al profumo di Sardegna
2h
Pan Brioche
8h
Mandorlaccio
1 Std. 10 Min
Pane al latte
2h 20min
Pinza
50min
Panini noci e uvetta (di Erica Liverani)
4 Std. 50 Min
Filone saporito
5 Std. 20 Min
Fougasse
12h 50min
Aceto aromatizzato alla menta
20 min
Torta di riso con salsa dolce di fagioli azuki
8h 30min
Pan brioche allo yogurt
5 Std. 15 Min