Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 brins de basilic frais
- 15 g d'échalote
- 10 g de pignons de pin
- 1 gousse d'ail
- 150 g de tomates séchées à l'huile
- 50 g d'olives noires dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 367 kJ / 88 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Tartinade d'artichaut à la tomate
2h 15min
Tapenade
10 min
Dip de feta et de poivron (ktipiti grec)
20 min
Tartinade d'artichaut à la tomate
2h 15min
Tartinade de tomates séchées
10 min
Terrine de saumon à tartiner
3h
Tapenade de Marseille
15min
Pesto tomates séchées, noix de cajou et parmesan
15min
Tapenade
10 min
Anchoïade
15min
Tapenades variées
10 min
Tartinade de chorizo
5min