
Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki z warzywami i serem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
mąki pszennej250 g
-
jajka2
-
mleka250 g
-
wody250 g
-
soli1 łyżeczka
-
oleju50 g
-
sera żółtego pokrojonego na kawałki200 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki250 g
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej50 g
-
zielonego groszku, konserwowego odsączonego50 g
-
przyprawy uniwersalnej1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego3 szczypty
-
oregano, suszonego¼ - ½ łyżeczki
-
masło klarowane do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
665.8 kcal /
2785.8 kJ
Białko
25.8 g
Tłuszcz
35 g
Węglowodany
63 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Sód
1018.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1 godz. 10 min
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Tatar z marchewki; Naleśniki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
1 godz. 30 min
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45 min
Makaron cannelloni ze szpinakiem
1 godz. 20 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 min
Pizza z warzywami (TM6)
1 godz. 20 min
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1 godz.
Tortille z warzywami (TM5)
20 min
Naleśniki z warzywami zapiekane pod sosem beszamelowym
1 godz. 45 min
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
40 min