Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki z warzywami i serem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
250 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
250 g mleka
-
250 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
50 g oleju
-
200 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
250 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
50 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
50 g zielonego groszku, konserwowego odsączonego
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
olej, do smażeniamasło klarowane do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1018.6 mg
Białko
25.8 g
Kalorie
2785.8 kJ /
665.8 kcal
Tłuszcz
35 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 godz. 45 min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Tatar z marchewki; Naleśniki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
1 godz. 30 min
Tortille z warzywami (TM5)
20 min
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1 godz.
Piknikowe wegetariańskie empanadas
1 godz. 10 min
Naleśniki z warzywami zapiekane pod sosem beszamelowym
1 godz. 45 min
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1 godz. 10 min
Kalafiorowe sakiewki i surówka z czerwonej kapusty
45 min
Zapiekanka makaronowa
45 min
Bolognese z kalafiorem
55 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min