Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 250 g mleka
- 250 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 50 g oleju
- 200 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 250 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 50 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej
- 50 g zielonego groszku, konserwowego, odsączonego
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ - ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
masło klarowane, do smażenia
lub olej, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2785.8 kJ / 665.8 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1018.6 mg
Alternatywne przepisy
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40p
Tatar z marchewki; Naleśniki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
1h 30min
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1h 45min
Tortille z warzywami (TM5)
20p
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1óra
Ziołowy ryż z pieczarkami
1óra
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 dk
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
1sa 10 dk
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1óra
Naleśniki z mięsnym farszem
1óra
Pieczone wegetariańskie enchilady
50p
Naleśniki z warzywami zapiekane pod sosem beszamelowym
1h 45min