Makaron z truskawkami i twarogiem waniliowym

Makaron z truskawkami i twarogiem waniliowym

4.6 947 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 250 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
  • 30 g mleka
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 800 g truskawek, świeżych
  • 70 g cukru
  • 1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1300 g wody
  • 400 g makaronu, suchego typu typu fusilli
  • 1 łyżeczka soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 34.3 mg
Białko 20.3 g
Kalorie 1945.8 kJ / 464.8 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 89.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...