
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g piersi z kurczaka, bez skóry pokrojonej na 2 cm kawałki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 60 g oliwy z oliwek
- 20 g sosu sojowego
- 1 ząbek czosnku
- 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 900 g wody plus dodatkowo 3 łyżki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g ryżu białego, długoziarnistego
- 100 g różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 100 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
25
g skrobi ziemniaczanej
lub 25 g skrobi kukurydzianej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 539.4 kcal / 2256.9 kJ
- Białko
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Węglowodany
- 75.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Sód
- 1038.8 mg