Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 1 - 6 kolb kukurydzy, cukrowej, świeżej, obranej, dł. maks. 20 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 367 kJ / 87.7 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 18.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15 Min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20 min
Gotowanie na parze bobu (1000 g)
30 min
Gotowanie na parze kukurydzy w kawałkach
25min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25min
Gotowanie kukurydzy w wodzie
40 Min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 Min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min