Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
TM5

Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce

4.5 (216 ocen)

Składniki

  • 10 - 15 Stängel Petersilie, abgezupft
  • 220 g Zwiebeln, halbiert
  • 1 - 2 Knoblauchzehen
  • 45 g natives Olivenöl
  • 1000 g Miesmuscheln, gesäubert
  • 150 g Weißwein, trocken
  • 1 Prise Salz
  • 1 Prise Pfeffer
  • 100 g Kochsahne (ca. 15-20 % Fett)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
935 kJ / 223 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy