Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 Stängel Petersilie, abgezupft
- 220 g Zwiebeln, halbiert
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 45 g natives Olivenöl
- 1000 g Miesmuscheln, gesäubert
- 150 g Weißwein, trocken
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 100 g Kochsahne (ca. 15-20 % Fett)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50 Min
Lachs-Garnelen-Lasagne an Spinatrahm (Dänemark)
1 godz.
Muscheln in Weissweinsud
35 Min
Penne mit Muscheln
1 Std. 5 Min
Muscheln mit Sahnesauce
30 Min
Knoblauch-Pfeffer-Garnelen
25 Min
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35 Min
Fusilli mit pikanten Miesmuscheln
55min
Riesengarnelen in Cognac
20 min
Muscheln mit Tomatensauce
40 Min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45 min
Muscheln in Weißweinsud
35 Min