Urządzenia i Akcesoria
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Petersilie abgezupft10 - 15 Stängel
-
Zwiebeln halbiert220 g
-
Knoblauchzehen1 - 2
-
natives Olivenöl45 g
-
Miesmuscheln, gesäubert1000 g
-
Weißwein, trocken150 g
-
Salz1 Prise
-
Pfeffer1 Prise
-
Kochsahne (ca. 15-20 % Fett)100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
935 kJ /
223 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
45 Min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50 Min
Mediterraner Meeresfrüchte-Reis mit Chorizo
1 Std. 5 Min
Fischsuppe
1 Std. 40 Min
Muscheln in Weissweinsud
35 Min
Penne mit Muscheln
1 Std. 5 Min
Muscheln mit Sahnesauce
30 Min
Moules et frites
45 Min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45 Min
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15 Min
Muscheln in Weißweinsud
35 Min
Muscheln mit Tomatensauce
40 Min