![Petersilien-Schaumsuppe mit Flusskrebsen Petersilien-Schaumsuppe mit Flusskrebsen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9EF3153C-57F7-4FC3-890F-2E61636669CC/Derivates/FD132248-367E-4C06-A2BE-77768F07D12F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 10 g Öl
- 800 g Milch
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 40 g Mehl
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ TL Muskat
- 100 g Flusskrebs-Schwanz, vorgegart, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 905 kJ / 216 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30 min.
Erbsencremesuppe
30 min.
Champagner-Granita mit Himbeeren
13 Std.
Apfel-Calvados-Sorbet
5h 30min
Parmesansüppchen
25 min
Zwetschgen-Parfait
8h 40min
French 75
5min
Basilikumsuppe
25 min
Möhrencremesuppe mit Räucherforelle
30 min.
Zabaglione
15min
Paprikacremesuppe
20 min.
Paprikasüppchen mit Basilikumschaum
35 Min