Petersilien-Schaumsuppe mit Flusskrebsen

Petersilien-Schaumsuppe mit Flusskrebsen

4.6 142 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    2
  • Petersilie ohne Stiele
    1 Bund
  • Öl
    10 g
  • Milch
    800 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Mehl
    40 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Muskat
    ½ TL
  • Flusskrebs-Schwanz vorgegart, in Stücken
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 12.5 g
Kalorie 905 kJ / 216 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...