Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 10 g Öl
- 800 g Milch
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 40 g Mehl
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ TL Muskat
- 100 g Flusskrebs-Schwanz, vorgegart, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 905 kJ / 216 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krebssuppe
45 min.
Grüne Erbsenschaumsuppe mit Lachswürfeln
30min
Petersilienwurzel-Suppe mit Rote-Linsen-Püree
1h
Petersiliencremesuppe weiß-grün mit Chips
40 min.
Lachscreme mit Endiviensalat
2h
Forellencremesuppe
40 min.
Basilikumsuppe
25 min.
Selleriecremesuppe mit Chilibutter
30min
Kohlrabi-Cremesuppe mit Räucherlachs
40 min.
Selleriecremesuppe mit Kräuterseitlingen
45 min.
Paprikasüppchen mit Basilikumschaum
35min
Champignon-Rahmsuppe
35min