Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Olivenöl
- 2 EL Zitronensaft
- ½ TL Salz
- 24 Garnelen, roh, geschält und entdarmt
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 500 g Gurken, vorzugsweise ungeschält, in Stücken
- 1 Zitrone, in Scheiben, jede Scheibe geviertelt
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht,
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ¼ TL Pfeffer
- 200 g Milch
- 40 g Mehl
- 2 EL Dill, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 733 kJ / 175 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Zucchinicremesuppe
25min
Kalte Avocadosuppe mit gebratenen Tomaten
20 min
Spargel-Rucola-Suppe
40 min
Gurkencremesuppe
25min
Cremige Kohlsuppe mit Schinken und Balsamico
30 Min
Erdäpfelsuppe | Morcheln | Lauch
1 Std. 45 Min
Rote-Rüben-Suppe
45min
Gurken-Erdäpfel-Dill-Suppe mit Räucherlachs
20 min
Kalte Gurkensuppe
15 Min
Fenchel-Lachs-Suppe
35 Min
Kürbis-Apfel-Suppe mit Hühnerbrust
40 min
Spinat-Kartoffel-Suppe mit Eierstich
45min