![Scarpaccia Scarpaccia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b4ddf199-94b7-4e95-92ed-f74547bb7fc1/Derivates/9025eb59-9004-4bb1-a182-c1a3c2c3f599.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 9 foglie di basilico fresche, lavate e asciugate
- 80 g di cipolla bianca a pezzi (3 cm)
- 1 patata grande, pelata e a pezzi (3 cm)
- 5 pomodori ciliegino in quarti
- 6 fiori di zucca, puliti e a pezzi
- 1 zucchina a rondelle
- 1 spicchio di aglio a metà
- 1 pizzico di sale
- 300 g di farina tipo 00
- 425 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 3 pizzichi di noce moscata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 598 kJ / 143 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata di cipolle bianche
1 Std. 25 Min
Torta di riso basmati gratinata
1 godz. 5 min
Torta salata di bietole
1h
Torta di pane salata
55 min
Torta salata lucana
1 Std. 10 Min
Calzoni vegetariani
1 Std. 50 Min
Rustico con uova e stracchino
1h
Frittata con patate e cipollotti di Tropea
1h
Frittata di bietole, patate e cipolla
55 min
Polpettone vegetariano
1h 30min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1 Std. 20 Min
Frittata di spinaci al forno
45min