Wersje kompatybilne
Bonito con salsa de tomate, alcaparras y aceitunas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para engrasar)
- 1 cucharada de orégano seco (y un poco más para espolvorear)
- 800 g de bonito fresco cortado en dados de 3x3 cm
- 1 pellizco de sal
- 350 g de tomate maduro sin piel cortado en cuartos
- 50 g de agua
- 15 g de alcaparras
- 10 aceitunas verdes sin hueso
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1593 kJ / 381 kcal
- Białko
- 50.22 g
- Węglowodany
- 3.06 g
- Tłuszcz
- 18.67 g
- Błonnik
- 1.15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmitako para dos
30min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 Min
Bonito a la riojana
50min
Congrio y patatas al vapor con tomate rústico
45min
Calamares en su tinta
1 godz. 5 min
Rodaballo con patatas panadera
40min
Popietas de gallo con salsa de mantequilla y limón
20 Min
Palometa con salsa de tomate y pimientos
30min
Congrio con guisantes y mejillones
35min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 Std. 10 Min
Marmitako
40min