Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 130 g de puerro en rodajas
- 150 g de zanahoria en rodajas
- 400 g de patatas chascadas
- 1 cucharadita de pimentón
- 1 guindilla seca (sin semillas ni pedúnculo)
- 1 cucharadita de sal
- 500 g de agua
- 1 pastilla de caldo de pescado
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) aclarados y escurridos (1 tarro)
- 400 g de lomos de rape sin piel ni hueso en trozos, salpimentados
-
6
lonchas de cecina
lub 6 lonchas de jamón ibérico
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1461 kJ / 350 kcal
- Białko
- 21.71 g
- Węglowodany
- 25.73 g
- Tłuszcz
- 17.75 g
- Błonnik
- 9.31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alubias con bacalao
30 min
Guiso de judías blancas con sepia
50 min
Lentejas con calamares
2h 50min
Potaje de sepia con garbanzos
40 min
Alubias con gambas
20 min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Guiso de cigalitas, setas y garbanzos
45 min
Garbanzos con almejas para dos
50 min
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50 min
Fabes con pulpo
45 min
Arroz con rape y gambas
30 min
Guiso marinero
1h 20min