Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 5 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 200 g de cebolla en cuartos
- 30 g de aceite de oliva
- 500 g de tomates en cuartos
- 200 g de vino blanco seco
- 1 ramita de tomillo fresco
- 1 hoja de laurel seca
- ½ cucharadita de sal
- 4 pellizcos de pimienta molida
- 400 g de patatas (en dados de aprox. 2 cm)
- 1 bulbo de hinojo (en juliana fina)
- 4 lomos de rape sin piel ni hueso en rodajas (aprox. 450-500 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1098 kJ / 263 kcal
- Białko
- 22.85 g
- Węglowodany
- 23.66 g
- Tłuszcz
- 8.52 g
- Błonnik
- 4.01 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape al vapor con salsa verde
20min
Rape con espárragos a la marinera
30min
Garbanzos con rape y crujiente de cecina
50min
Rape en salsa de almendras
30min
Rape a la jardinera
40min
Guiso de sepia con patatas
1h
Rape al oporto
50min
Rape en salsa americana
1h
Rape en salsa de puerros al azafrán
40min
Bacalao encebollado con judías verdes crujientes
40min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45min
Arroz con rape y gambas
30min