Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 almejas frescas
- 10 g de hojas de perejil fresco
- 3 - 4 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para engrasar el Varoma)
- 1 trozo de guindilla seca
- 1 rodaballo de 1500 g en 4 filetes
- 8 de gambas frescas enteras sin pelar
- 4 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta blanca molida
- 100 g de agua
- 2 pellizcos de hebras de azafrán
- 100 g de vino blanco seco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1931 kJ / 461 kcal
- Białko
- 72 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao con langostinos
1h
Rape con espárragos a la marinera
30min
Rape al vapor con salsa verde
20min
Dorada a la catalana
30min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30min
Rodaballo en papillote con espárragos
30min
Rodaballo asado a la mediterránea
50min
Bacalao con chirlas
45min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45min
Bacalao con gambones y almejas
45min
Rodaballo asado al orio con risotto de espárragos
55min
Rape en salsa americana
1h