Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 almejas frescas
- 10 g de hojas de perejil fresco
- 3 - 4 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para engrasar el Varoma)
- 1 trozo de guindilla seca
- 1 rodaballo de 1500 g en 4 filetes
- 8 de gambas frescas enteras sin pelar
- 4 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta blanca molida
- 100 g de agua
- 2 pellizcos de hebras de azafrán
- 100 g de vino blanco seco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1931 kJ / 461 kcal
- Białko
- 72 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape con espárragos a la marinera
30 min
Merluza a la koskera
45 Min
Dorada a la catalana
30 min
Lubina a la sal con patatas
30 min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 Min
Rodaballo asado al orio con risotto de espárragos
55 Min
Merluza rellena con ajada de gambas
40 Min
Brochetas de rape con vinagreta de pimientos y almendras
25min
Lubinas de ración en papillote para dos
30 min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45 Min
Bacalao fresco con ajada
30 min
Lubina en salsa de salmorreta
25min