Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 300 g de judías verdes frescas en trozos de 6 cm
- 2 huevos (envueltos por separado en film transparente)
- 500 g de guisantes congelados
- 6 alcachofas frescas limpias
- 1 diente de ajo
- 50 g de cebolla
- 50 g de aceite de oliva
- 100 g de jamón curado en dados
- 20 g de harina
- 1 cucharadita de sal
- 130 g de yemas de espárragos blancos en conserva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1538 kJ / 368 kcal
- Białko
- 23.28 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 21.82 g
- Błonnik
- 17.28 g
Alternatywne przepisy
Sopa de pescado donostiarra
1h
Menestra de verduras
40 min
Judías verdes con tomate
45 min
Bacalao con berza y garbanzos
50 min
Acelgas con tomate
30 min
Judías verdes con bacalao y pimientos
50 min
Menestra de verduras a la sidra
1h 30min
Sopa de pescado
55 min
Acelgas con patatas
45 min
Berenjenas rellenas con huevo
1h
Bacalao al ajoarriero con patatas
30 min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 min