Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di cimette di cavolfiore
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 cucchiaini di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
- 700 g di acqua
- 100 g di fagiolini verdi freschi a tocchetti
- 320 g di pasta secca tipo orecchiette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1775 kJ / 424.2 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 64.8 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 990 mg
Alternatywne przepisy
Pasta risottata con zucca e piselli
40min
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35min
Penne risottate carciofi e zucca
40min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35min
Penne integrali risottate cavolfiori e noci
40min
Penne integrali con lenticchie
25min
Caserecce alla verza e pasta di salame
35min
Bucatini con i cavolfiori (Pasta chi vruccoli)
1h
Pasta risottata con crema di ceci, rosmarino e zafferano
40min
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40min
Farfalle in crema di uova e cavolfiore
45min
Farfalle risottate con verdure e provolone
35min