Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di gherigli di noci
- 35 g di cipolla bianca
- 50 g di speck a cubetti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di cimette di cavolfiore
- 690 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 320 g di pasta secca, tipo penne integrali
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1853 kJ / 443 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 55.7 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 9.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta risottata con cavolfiori e fagiolini
40 min.
Pasta risottata con zucca e piselli
40 min.
Pasta integrale risottata con cavolo romano
40 min.
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35min
Penne risottate carciofi e zucca
40 min.
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35min
Caserecce alla verza e pasta di salame
35min
Bucatini con i cavolfiori (Pasta chi vruccoli)
1h
Pasta risottata con crema di ceci, rosmarino e zafferano
40 min.
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40 min.
Farfalle con crema di cavoletti di Bruxelles e anacardi
35min
Farfalle risottate con verdure e provolone
35min