Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 200 g di farro perlato (18-20 minuti di cottura)
-
100
g di piselli freschi, sgranati
lub 100 g di piselli surgelati - 100 g di carote, pelate e a rondelle sottili
- 20 g di olio di semi di mais
- 2 uova sbattute
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1945 kJ / 465 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di riso integrale, tonno e zucchine
40 min.
Insalata di farro, fagioli, sedano e carote
35min
Orzotto con ceci e verdure
30min
Insalatona di orzo
40 min.
Farrotto integrale alle verdure
50 min.
Insalata di orzo con verdure (vegan)
55 min.
Insalata di farro e pollo
45 min.
Farro alla nizzarda
40 min.
Insalata di orzo con fagiolini, asparagi e uova
40 min.
Farro alle carote con frittata
50 min.
Farro asparagi e frittatina in forma
45 min.
Farro con seppie e verdure
35min