![Penne lisce al ragù di trevisana Penne lisce al ragù di trevisana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/065e67e7-e73f-408a-a738-f1aeb33bced3/Derivates/adff9809-6717-4947-8b42-6ebc2acf039b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- 40 g di cipolla a pezzi (3-4 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 400 grammi di radicchio di Treviso a listarelle
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 - 2 cucchiaini di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 350 di pasta tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2012 kJ / 481 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 67.6 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mezze penne integrali risottate alla norma
50min
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Caserecce risottate asparagi e ricotta
35min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40min
Gomiti, olive e acciughe
30min
Tortiglioni in salsa eoliana
40min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35min
Orecchiette speck e radicchio
35min
Farfalle alle olive e mozzarella
30min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45min
Fusilli e melanzane
25min