Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- 40 g di cipolla a pezzi (3-4 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 400 grammi di radicchio di Treviso a listarelle
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 - 2 cucchiaini di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 350 di pasta tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2012 kJ / 481 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 67.6 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli e melanzane
25min
Penne risottate con verdure
35min
Fusilli porri, radicchio e salsiccia
30min
Orecchiette speck e radicchio
35min
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30min
Tagliatelle con yogurt, zucchine e zafferano
30min
Farfalle filanti con radicchio, fontina e salsiccia
35min
Pappardelle spinaci e cipollotti
40min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40min
Caserecce risottate asparagi e ricotta
35min
Spaghetti alla chitarra con piselli e curcuma (vegan)
50min