Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 2 pizzico di sale + q.b.
- 4 filetti di sgombro (circa 150-200 g ciascuno)
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 8 foglie di menta fresca, lavate e asciugate
- 600 g di fagiolini verdi freschi, puliti e lavati
- 500 g di acqua
- 8 fette di pane
- 4 cucchiaini di aceto balsamico
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2627 kJ / 628 kcal
- Białko
- 42.2 g
- Węglowodany
- 43.9 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40 Min
Merluzzo al vapore con cavolo cappuccio viola, nespole e datteri (di Mirko Ronzoni)
1 Std.
Salmone e carciofi al Varoma
55min
Merluzzo al vapore con patate, verza e salsa agli agrumi
55min
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35 Min
Involtini di platessa con pesto di basilico e fagiolini
30 Min
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40 Min
Merluzzo e verdure in bellavista al rosmarino
40 Min
Filetti di orata al cartoccio con crema di lenticchie
40 Min
Insalata di riso alle erbe, fave e calamari
Brak ocen
Pollo con cavolfiori tricolore con olio aromatizzato ai pepi
4 Std.
Pesce al vapore con verdure miste
1小时 20 分钟