Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di pancetta a cubetti
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di cipolla a pezzi
- 100 g di carota, pelata e a pezzi
- 100 g di gambo di sedano a pezzi
- 1 rametto di salvia fresca, le foglie lavate
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 3 mazzetti di coriandolo fresco, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- ½ cucchiaino di sale
- 300 g di fagioli borlotti in scatola, scolati e sciacquati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 904.3 kJ / 216.2 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di legumi e verdure
40min
Zuppa di legumi e cereali
1 godz.
Zuppa di lenticchie e spinaci
1sa 10 dk
Zuppa di lenticchie
50 min
Zuppa di fagioli
40min
Minestrone di lenticchie e patate
45min
Fagioli in umido
1h 30min
Fagioli rossi in umido
1h 20min
Zuppa di ceci e rosmarino
1 godz.
Zuppa montanara
1 godz.
Zuppa di ceci e cicoria
1 godz.
Ceci stufati con verdure (Bimby Friend)
50 min