Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla rossa di Tropea, a fettine sottili
- 40 g di olio extravergine di oliva
-
800
g di totani piccoli, puliti
lub 800 g di calamari freschi puliti, a pezzi - 30 g di vino bianco
- 400 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sommacco in polvere
- 80 g di olive nere denocciolate
- 5 g di sale
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- crostini di pane, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1272 kJ / 304 kcal
- Białko
- 28.4 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min
Baccalà alla livornese
35 min
Anelli di totano in umido
30 min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1 godz.
Polpetti all'inferno
40min
Polpo con patate alla salentina
1sa 10 dk
Calamari in umido
55 min
Seppie in zimino
40min
Moscardini al limone
30 min
Moscardini affogati (Bimby Friend)
40min
Totani ripieni su crema di fave
1h 30min
Calamari alla napoletana
40min