![Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CB7E783B-A40B-479B-B87A-D73678FF8807/Derivates/19AD4925-5139-4BFD-89E4-65AA31260AE1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla rossa di Tropea, a fettine sottili
- 40 g di olio extravergine di oliva
-
800
g di totani piccoli, puliti
lub 800 g di calamari freschi puliti, a pezzi - 30 g di vino bianco
- 400 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sommacco in polvere
- 80 g di olive nere denocciolate
- 5 g di sale
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- crostini di pane, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1272 kJ / 304 kcal
- Białko
- 28.4 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coniglio ai carciofi
1 godz. 25 min
Coniglio alla siciliana
1 Std. 20 Min
Polpetti affogati
45min
Insalata di calamari e pesche
40min
Moscardini affogati (Bimby Friend)
40min
Moscardini al limone
30 dk
Calamari in umido
55 dk
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min
Insalata di totano e piselli al lime
1sa
Calamari cipolle e patate
50min
Calamari alla napoletana
40min
Anelli di totano in umido
30 dk