![Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8016F6C7-0451-40DE-8932-D0E18477A8DA/Derivates/d22f30c0-51fb-4687-aed1-4cc999c4a20b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chiffon cake alla vaniglia
- 6 uova
- 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
- 300 g farina tipo 00
- 300 g di zucchero
- 2 stecche di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
- 120 g di olio di semi di girasole
- 170 g di acqua
- 30 g di Rum bianco al cocco
- 16 g di lievito in polvere per dolci (1 bustina)
Crema al latte
- 80 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 500 g di latte intero
- 2 uova (da 60 g circa)
- 40 g di farina tipo 00
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2497 kJ / 596.8 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 91.2 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 76.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema mousseline
1 godz.
Red velvet cake
1h 15min
Chiffon cake al cioccolato bianco e pistacchi
1ч. 30 мин.
Chiffon cake alla vaniglia
1ч. 30 мин.
Chiffon cake cappuccino
1 godz. 10 min
Chiffon cake
4h
Chiffon cake alle fragole
1ч. 30 мин.
Torta Red velvet
3ч.
Chiffon cake ai frutti di bosco
1ч. 30 мин.
Chiffon cake bicolore
1ч. 30 мин.
Chiffon cake al limone
1ч. 30 мин.
Chiffon cake al cioccolato
1 godz. 10 min