Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chiffon cake alla vaniglia
- 6 uova
- 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
- 300 g farina tipo 00
- 300 g di zucchero
- 2 stecche di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
- 120 g di olio di semi di girasole
- 170 g di acqua
- 30 g di Rum bianco al cocco
- 16 g di lievito in polvere per dolci (1 bustina)
Crema al latte
- 80 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 500 g di latte intero
- 40 g di farina tipo 00
- 2 uova (da 60 g circa)
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2497 kJ / 596.8 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 91.2 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 76.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon cake alla vaniglia
1 Std. 30 Min
Chiffon cake alle fragole
1 Std. 30 Min
Pan di Spagna
1h
Pasta choux
2sa
Chiffon cake
4 godz.
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Chiffon cake ai frutti di bosco
1 Std. 30 Min
Crema diplomatica
30 Min
Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte
1 Std. 30 Min
Chiffon cake al limone
1 Std. 30 Min
Chiffon cake al cioccolato
1h 10 min
Zeppole di San Giuseppe
1h 50 min.