![Mostaccioli siciliani Mostaccioli siciliani](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2A15E92C-AE61-4452-9DE9-2AE77862C38F/Derivates/29550588-15be-4e2e-b9c9-8c42034c02eb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di mandorle pelate e tostate (vedere consigli)
- 50 g di strutto
- 125 g di miele, preferibilmente di fichi
- 120 g di acqua
- 5 g di ammoniaca per dolci
- 250 g di farina di semola di grano duro
- 250 g di farina tipo 00
- 150 g di zucchero
- 1 pizzico di cannella in polvere (opcjonalnie)
- 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere (opcjonalnie)
- 1 arancia, la scorza grattugiata (opcjonalnie)
- semi di sesamo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 389 kJ / 93 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Struffoli di Natale (TM6)
1 godz.
Minnuzze di Sant'Agata
7h 30min
Cassata di Sulmona
3h 30min
Mostaccioli al mosto cotto
1 godz.
Chiacchiere
1h 35min
Pastiera fiori d'arancio
12h
Pasta di mandorle
1 godz. 30 min
Babà analcolico alle fragole
3h 30min
Struffoli
1 godz.
Pastiera napoletana
15 Std.
Torta Babà napoletana
8 godz.
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min