Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato alla banana
- 5 banane mature (500 g circa) congelate, a pezzi
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 45 g di panna (min. 30% di grassi)
Salsa al caramello
- 80 g di burro a pezzi
- 110 g di panna (min. 30% di grassi)
- 40 g di zucchero grezzo di canna
- 40 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 40 g di sciroppo di acero
- 1 pizzico di sale
Pasta biscotto alla vaniglia
- 125 g di zucchero
- 5 uova, a temperatura ambiente
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 125 g di farina autolievitante
- zucchero, q.b.
- zucchero a velo, q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1600 kJ / 381 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Éclaires al cioccolato
4h 50min
Torta multistrato al limone e fiori di sambuco
5h 30 min
Rotolo decorato
1h 5min
Torta gelato napoletana
18h 55min
Il nuovo cheesecake di Luca Montersino
3 Std. 30 Min
Torta brownie con crema ai pistacchi e glassa al cioccolato
25 Std. 20 Min
Pasta sfoglia al cacao
1h 40min
Torta pacchetto regalo
4h 30 min
Rotolo al caffe e nocciola
2 godz. 30 min
Cheescake al caco mela
8 Std.
Torta mimosa
1h 5min
Rotolo al tiramisù
3 Std. 30 Min