![Rotolo di gelato alla banana e caramello Rotolo di gelato alla banana e caramello](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EAC04961-6126-47D1-9B18-90CD1F0EFEFC/Derivates/73F16095-3AFA-489D-A616-612052FF8D3F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato alla banana
- 5 banane mature (500 g circa) congelate, a pezzi
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 45 g di panna (min. 30% di grassi)
Salsa al caramello
- 80 g di burro a pezzi
- 110 g di panna (min. 30% di grassi)
- 40 g di zucchero grezzo di canna
- 40 g di zucchero
- 40 g di sciroppo di acero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
Pasta biscotto alla vaniglia
- 125 g di zucchero + q.b.
- 5 uova, a temperatura ambiente
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 125 g di farina autolievitante
- zucchero a velo, q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1600 kJ / 381 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Tortine alla creme brulèe
1 godz. 5 min
Crema pasticcera
15 min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Rotolo decorato
1 godz. 5 min
Yogurt mousse cake all'arancia
17h 20min
Éclair alla crema di limone
4h
Tortine paradiso
1h
Pasta biscotto
1h
Rotolo con crema di yogurt e frutta fresca
1h
Ciambelle di Carnevale
4h 5min
Rotolo alla frutta
1 Std. 25 Min
Bignè con crema pasticcera
3 Std.