Rotolo di gelato alla banana e caramello

Rotolo di gelato alla banana e caramello

5.0 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
10 porzioni

Składniki

Gelato alla banana
  • banane mature (500 g circa) congelate, a pezzi
    5
  • stecca di vaniglia i semini estratti
    1
  • di panna (min. 30% di grassi)
    45 g
Salsa al caramello
  • di burro a pezzi
    80 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    110 g
  • di zucchero grezzo di canna
    40 g
  • di zucchero
    40 g
  • stecca di vaniglia i semini estratti
    ½
  • di sciroppo di acero
    40 g
  • di sale
    1 pizzico
Pasta biscotto alla vaniglia
  • di zucchero
    125 g
  • uova a temperatura ambiente
    5
  • stecca di vaniglia i semini estratti
    1
  • di farina autolievitante
    125 g
  • zucchero q.b.
  • zucchero a velo q.b. per servire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 381 kcal / 1600 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 17.7 g
Węglowodany 50.4 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...