Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 400 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di zucchero
- 110 g di burro freddo, a pezzi
- 110 g di acqua fredda
Ripieno
- 500 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 170 g di semolino
- 1 tuorlo d'uovo
- 200 g di zucchero a velo
- 150 g di frutta candita mista, a pezzi (1 cm)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 250 g di ricotta fresca, ben sgocciolata
Terminare la preparazione
- 100 g di burro fuso
- zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1500.7 kJ / 358.7 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 55.1 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 71.2 mg
Alternatywne przepisy
Struffoli
1h
Meringhe natalizie
8h
Pesche dolci
2小时
Pane rustico ripieno
29h
Piccole pastiere
2小时
Chiacchiere allo yogurt
1h 5 min
Cupolette al limone
9 godz.
Crostata limone e arancio al cioccolato bianco di Luca Montersino
55min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 godz. 20 min
Cornetti sfogliati (TM6)
9 godz.
Zeppole di San Giuseppe
1sa 50 dk
Crostata crema e amarene
1小时 30 分钟