Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Raffioli
- 2 albumi
- 2 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 170 g di zucchero
- ½ cucchiaino di ammoniaca per dolci
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) grattugiata
- 200 g di farina tipo 00
- confettura di albicocche q.b.
Glassa di zucchero
- 200 g di zucchero
- 35 g di albume
- 4 gocce di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 20 pezzi
- Kalorie
- 11334 kJ / 2709 kcal
- Białko
- 55.8 g
- Węglowodany
- 571.4 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 6.1 g
Alternatywne przepisy
Torrone alle mandorle
Brak ocen
Babà napoletano
2h 45min
Pie di pesce con besciamella verde e patate
1 Std. 30 Min
Babà napoletano
3 godz.
Cupolette al limone
9h
Sfogliatelle frolle
2 Std. 30 Min
Cono graffa
1h
Fiocchi di neve
5h
Torta caprese di Luca Montersino
1 godz. 25 min
Ciambelle graffe napoletane
2 godz. 40 min
Zeppole di San Giuseppe
1sa 50 dk
Torta Babà napoletana
8 godz.