![Raffioli napoletani Raffioli napoletani](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c0d51d4e-d44e-4cdd-bfcf-f8ca6fa605b4/Derivates/8931c2c8-5d15-498b-927a-2942df8bad62.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Raffioli
- 2 albumi
- 2 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 170 g di zucchero
- ½ cucchiaino di ammoniaca per dolci
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) grattugiata
- 200 g di farina tipo 00
- confettura di albicocche q.b.
Glassa di zucchero
- 200 g di zucchero
- 35 g di albume
- 4 gocce di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 20 pezzi
- Kalorie
- 11334 kJ / 2709 kcal
- Białko
- 55.8 g
- Węglowodany
- 571.4 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 6.1 g
Alternatywne przepisy
Chiacchiere
1h 35min
Panini napoletani
5h 20 min
Taralli sugna e pepe
4 Std.
Crocchette con salame piccante
9 Std. 30 Min
Ciambelle graffe napoletane
2 godz. 40 min
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Pastiera napoletana
15 godz.
Struffoli
1h
Panini napoletani con uova sode
2 godz. 50 min
Pizzette fritte
1 Std. 55 Min
Casatiello sugna e pepe
2h 30min
Torta Babà napoletana
8 godz.