Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di mandorle, pelate e tostate
- 250 g di zucchero + q.b.
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 1 cucchiaino di chiodi di garofano in polvere
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 cucchiaino di cacao amaro in polvere
- 1 uovo
- 380 g di mosto cotto
- 1 cucchiaino di ammoniaca per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1012 kJ / 242 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cartellate
1h 5 min.
Tarallucci alla confettura di uva
2h
Strascinati con mollica e peperoni cruschi
2h
Scarcella di pasqua ripiena
55 min.
Pasticciotti leccesi
1h 15 min.
Pizza rustica lucana
1h 15 min.
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Calzoncelli melfitani
1 Std. 40 Min
Ciambellone con crema all'arancia
55 min.
Mostaccioli siciliani
1h
Zeppole di San Giuseppe
1hod. 50min
Torta Babà napoletana
8h