![Mostaccioli al mosto cotto Mostaccioli al mosto cotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/256980.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di mandorle, pelate e tostate
- 250 g di zucchero + q.b.
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 1 cucchiaino di chiodi di garofano in polvere
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 cucchiaino di cacao amaro in polvere
- 1 uovo
- 380 g di mosto cotto
- 1 cucchiaino di ammoniaca per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1012 kJ / 242 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavatelli
1 Std. 30 Min
Minnuzze di Sant'Agata
7h 30min
Ravioli dolci di castagne
1hod. 10min
Calzoncelli melfitani
1 Std. 40 Min
Chiacchiere
1hod. 35min
Cartellate
1 Std. 5 Min
Mostaccioli siciliani
1 Std.
Pastiera fiori d'arancio
12 Std.
Babà analcolico alle fragole
3h 30min
Pastiera napoletana
15 Std.
Pizza rustica lucana
1h 15min
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min