Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di carote, pelate e a listarelle (0,5x5 cm)
- 70 g di zucchine a listarelle (0,5x5 cm)
- 30 g di peperone, pulito e a listarelle (0,5x5 cm)
- 2 pizzico di sale
- 150 g di pomodori perino maturi in quarti
- 30 g di pane bianco in cassetta a pezzi
- 5 g di aceto di mele (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1795 kJ / 429 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di piselli
20 min
Vellutata di carote
35min
Vellutata di carote e pomodori secchi
40min
Vellutata di zucchine e zenzero
50min
Crema di zucchine con dadolata di pomodori
40min
Zuppa di avocado e pomodoro
40min
Passato di carote e asparagi con mandorle
30min
Crema di carote e mandorle
40min
Crema di carote e sedano con olio alle erbe
45min
Vellutata di finocchi, mele e speck
50min
Vellutata fredda peperone, melanzana e curry
2h
Vellutata fredda d'estate
1h