![Baccalà all'olio con scarola e olive Baccalà all'olio con scarola e olive](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F009310C-0E91-4807-A190-5302751C5C9F/Derivates/FCE352E2-9EBC-4204-9DA7-A48972ADF31E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di olio di oliva leggero
- 1 mazzetto guarnito (alloro, timo, gambi di prezzemolo), lavato e asciugato
- 400 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi grossi (5 cm)
- ½ - 1 spicchio di aglio
- ½ - 1 peperoncino secco piccante
- 1 scarola, lavata, asciugata e a listarelle
- ½ cucchiaino di sale
- 8 - 10 pomodori ciliegino
- 2 cucchiai di pinoli tostati
- 5 - 10 gocce di Tabasco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1155 kJ / 276 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpetti affogati
45min
Insalata di seppie, patate e pomodorini
35min
Involtini di tonno con insalata di patate
55min
Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana
40min
Stoccafisso con i porri
50min
Alici alla Reggina
45min
Polpette di alici
55min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1h
Frittata di zucchine e pastinaca (6-9 mesi)
45min
Baccalà alla livornese
35min
Seppie in zimino
40min
Polpo alla Luciana
1h 30min