Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lasagnetta
- 200 g di farina
- 2 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 300 g di acqua + q.b.
- 500 g di polpa di zucca a cubetti (2 cm)
- 30 g di porro, a rondelle sottili (2 mm)
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 2 spicchi di aglio
- 200 g di funghi champignon cremino a metà
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2028 kJ / 484.8 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 0.4 mg
Alternatywne przepisy
Pesto light basilico e noci
10 min.
Crêpes con fiori di zucca
1h 30 min.
Zucca con miglio, pesto di nocciole e broccoli (senza glutine)
1h 30 min.
Pesto di mandorle e menta
20 min.
Fettuccine integrali con macco di fave fresche e gamberi
50 min.
Arancini agli asparagi (senza glutine)
1h 10 min.
Lasagne di zucca
1h
Pesto ai fiori di zucca e pinoli
10 min.
Busiate al forno con pesto alla trapanese
1h
Lasagne al pesto di pistacchi
1 Std. 40 Min
Spaghetti peperoni, spada e melanzane
35min
Pappardelle con macco di fave fresche
55 min.