![Galletto ripieno con funghi e salsiccia Galletto ripieno con funghi e salsiccia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/73f2f9dc857721b7570e866ac77f8c8a/Derivates/822cd92d140fd66c2f26f3de7eb616bdd66a04a8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di cipolla bianca
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di salsiccia di maiale a pezzetti
- 100 g di funghi porcini freschi a fettine
- 1 galletto disossato pronto per la farcitura (1 kg circa)
- 20 g di burro fuso
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 400 g di patate, pelate e a tocchetti
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2555 kJ / 610.8 kcal
- Białko
- 57.5 g
- Węglowodany
- 18.9 g
- Tłuszcz
- 34.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 1099.8 mg
Alternatywne przepisy
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1h
Straccetti di vitello ai carciofi
40 min
Gattò di patate (TM6)
1 Std. 30 Min
Lasagna di gamberi monoporzione
1 Std. 30 Min
Nuggets di sogliola
40 min
Polpo alla Luciana
1 Std. 30 Min
Sformato di riso filante agli asparagi e prosciutto cotto
1 Std. 5 Min
Petto di tacchino ripieno con salsa all'uva
1h
Braciole pugliesi
1h
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 Std. 30 Min
Insalata di polpo e patate
2h
Arrosto di tacchino con spinaci al limone
2h 30 min