Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di granella di mandorle
- 300 g di carne trita di maiale
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 50 g di uvetta sultanina
- 50 g di prugne secche denocciolate
- 5 cucchiai di pangrattato
- 2 uova, sbattute
Pollo
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 pollo, intero e pulito (circa 2 kg)
Salsa
- 300 g di cipolle in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 70 g di burro a tocchetti
- 70 g di brandy
- 180 g di vino bianco
- 310 g di acqua
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 ½ cucchiaino di sale grosso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 6605.4 kJ / 1578.7 kcal
- Białko
- 84 g
- Węglowodany
- 33.1 g
- Tłuszcz
- 115.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 34.8 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1941.5 mg
Alternatywne przepisy
Tortino al cioccolato con cuore fondente
50 Min
Panini ranocchio
3 Std. 30 Min
Frullato verde
10min
Confettura di pancetta
25min
Biscotti con bucce di banane
1 Std. 30 Min
Ghiaccioli tricolore
7 Std. 15 Min
Zavata carsolina
5 Std.
Bloody Mary analcolico
10min
Menù: Branzino al cartoccio con broccoli; Pere al vapore con cioccolato
1 Std.
Polenta
1 Std.
Gyros veloci di maiale con tzatziki
2 godz. 30 min
Tronchetto di Natale "Foresta Nera"
1 Std. 30 Min