Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Garnelen, roh, geschält
- 10 g Zitronensaft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- ½ Bund Basilikum, abgezupft und etwas mehr zum Garnieren
-
2 - 3
Zweige Majoran, abgezupft
lub 1 TL Majoran, getrocknet - 70 g Olivenöl
- 1 Salatgurke, entkernt (ca. 250 g), in Scheiben (1 cm)
- 3 rote Paprika (ca. 400 g), in Würfeln (1 cm)
-
200
g Schmand
lub 200 g Crème fraîche - 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 400 g Spaghetti
- 150 g trockener Weißwein
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3343 kJ / 798 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 9.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta mit Tintenfisch
40min
Lachs-Dill-Senf-Sauce zu Nudeln
20 min
Pasta mit Garnelen-Pfeffer-Sauce
30 min
Tintenfischpasta in Zitronen-Knoblauch-Sauce
40min
Lachs-Linguine
30 min
Penne in Lachs-Sahne-Sauce
40min
Garnelen mit Frühlingszwiebeln (油爆虾)
25 min
Linguine mit Krabben und Garnelen
25 min
Pasta mit geräuchertem Lachs und Zucchini
35 min
Spaghetti mit Senfsauce und Lachs
20 min
Zitronen-Lachs-Pasta
1h
Garnelen Pasta Aglio Olio
35 min