Pasta mit Lachsfilet und Porree-Sahne-Sauce

Pasta mit Lachsfilet und Porree-Sahne-Sauce

3.5 150 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Butter in Stücken
    60 g
  • Mehl
    25 g
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut in 4 Stücken (à 150 g)
    600 g
  • Zitronen Bio, 2 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
    2
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Nudeln frisch, aus dem Kühlregal (z.B. Tagliatelle)
    600 g
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Porree weiße und hellgrüne Teile in dünnen Ringen
    300 g
  • Sahne
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 42 g
Kalorie 3468 kJ / 828 kcal
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...