
Urządzenia i Akcesoria
Spargel-Hähnchen-Curry zu Reis
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Petersilie abgezupft½ Bund
-
Wasser1200 g
-
Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht2 geh. TL
-
Reis, parboiled250 g
-
weißer Spargel geschält, in Stücken (ca. 3 cm)500 g
-
Hähnchenbrust in Würfeln (ca. 2 cm)500 g
-
Sahne200 g
-
Speisestärke20 g
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Curry mild1 TL
-
Kurkuma, gemahlen1 TL
-
Paprika rosenscharf½ TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
562 kcal /
2350 kJ
Białko
38 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
59 g
Błonnik
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Finessen 2/2016
26 Przepisów
Niemcy
Niemcy