Urządzenia i Akcesoria
Watermelon gazpacho with jalapeño oil
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions
Składniki
Jalapeño oil
-
jalapeño chillies trimmed and deseeded4
-
vegetable oil50 g
-
sesame oil1 ½ tbsp
-
cumin seeds⅛ tsp
-
raw sugar½ tsp
Watermelon gazpacho
-
watermelon flesh, deseeded and cut into pieces (4-5 cm)700 g
-
red onion20 g
-
red capsicum deseeded and cut into pieces (4-5 cm)40 g
-
Lebanese cucumber ½ cucumber cut into small dice, for garnishing½
-
garlic clove1
-
red wine vinegar1 tbsp
-
olive oil40 g
-
fresh mint leaves only2 sprigs
-
fresh flat-leaf parsley leaves only2 sprigs
-
fresh basil smaller leaves, for garnishing
-
ice cubes10
-
sea salt to taste1 pinch
-
ground black pepper to taste1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
35 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
903.3 kJ /
215 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
7.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35 min
Miso corn purée with almond ricotta
3 godz. 20 min
Red-bown coloured eggs
Brak ocen
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1 godz. 15 min
Moroccan bundt
1 godz. 20 min
Turmeric and tequila
24 godz. 10 min
Borscht
25 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Mango truffles, strawberry spheres and white chocolate crumble
11 godz. 30 min
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1 godz. 10 min
Falafel
25 godz. 30 min