Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g fasoli jasiek, suchej
- 1920 g wody
- 150 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 160 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g mąki pszennej
- 20 g oliwy z oliwek
- 25 - 30 g koncentratu pomidorowego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
- 30 liści mięty, świeżej, drobno pokrojonych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 910 kJ / 218 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 40.5 g
- Błonnik
- 11.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragout z soczewicą i burakami
2sa 10 dk
Zupa caldo verde
45min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Pasta z topinamburu
35min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 min.
Sycylijska caponata
30min
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
40 min
Pilaw z bakaliami
50 min.
Pasta zhong
15min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 min.
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min.
Dal makhani
13h 20min