Urządzenia i Akcesoria
Bob czorba
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
300 g fasoli jasiek, suchej
-
1920 g wody
-
150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
160 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g mąki pszennej
-
20 g oliwy z oliwek
-
25 - 30 g koncentratu pomidorowego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
30 liści mięty, świeżej drobno pokrojonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12.8 g
Kalorie
910 kJ /
218 kcal
Tłuszcz
40.5 g
Błonnik
11.9 g
Węglowodany
42.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Horchata
12 godz. 10 min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Fizoły ze śliwkami
9 godz. 30 min
Dolnośląska zupa dziewięciozielna
30 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Dal makhani
13 godz. 20 min
Zupa caldo verde
45 min