Koncentrat bulionu tajskiego

Koncentrat bulionu tajskiego

4.6 9 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 słoik

Składniki

  • 250 - 300 g mięsa z nogi kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na kawałki
  • 2 łodygi trawy cytrynowej, świeże pokrojonej ma 1 cm kawałki
  • 100 - 110 g pomidora pokrojonego na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    15 g korzenia galangalu, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 50 g grzybów shiitake, suszonych
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 2 - 3 łyżki sosu rybnego
  • 1 łyżeczka sosu sambal oelek (opcjonalnie)
  • 50 - 60 g wody
  • 140 g soli gruboziarnistej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 58089.8 mg
Białko 65.1 g
Kalorie 2725.6 kJ / 651.4 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 10.5 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 75.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...