Koncentrat bulionu tajskiego
TM5 TM6

Koncentrat bulionu tajskiego

4.5 (8 ocen)

Składniki

  • 250 - 300 g mięsa z nogi kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego na kawałki
  • 2 łodyżki trawy cytrynowej, świeżej, pokrojonej ma 1 cm kawałki
  • 100 - 110 g pomidora, pokrojonego na kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 czerwone papryczki chili, świeże, bez gniazd nasiennych
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 50 g grzybów shiitake, suszonych
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 2 - 3 łyżki sosu rybnego
  • 1 łyżeczka sosu sambal oelek (opcjonalnie)
  • 50 - 60 g wody
  • 140 g soli gruboziarnistej

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
2763.3 kJ / 660 kcal
Białko
69 g
Węglowodany
46.4 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
4.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy