
Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
selera naciowego pokrojonego na 1-2 cm kawałki60 g
-
masła20 g
-
filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 3-4 cm kawałki300 g
-
wody750 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
ryżu długoziarnistego80 - 100 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata250 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
cukru (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
257.4 kcal /
1076.9 kJ
Białko
20.3 g
Tłuszcz
6.4 g
Węglowodany
29.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
532.5 mg