Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 60 g selera naciowego, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
- 20 g masła
- 300 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
- 750 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - 80 - 100 g ryżu długoziarnistego
- 250 g przecieru pomidorowego, typu passata
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1076.9 kJ / 257.4 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 532.5 mg
Alternatywne przepisy
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 Min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Kapuśniak
50min
Zupa gołąbkowa
55 Min
Zupa z kiszonych ogórków
45 Min
Zupa ogórkowa
30min
Krupnik
40 min
Zupa ziemniaczana
1h
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30min
Zupa gulaszowa
1h 35min