Wersje kompatybilne
Gratén de berenjena, calabacín y lentejas rojas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de tomate maduro en cuartos
- 180 g de cebolla en trozos
- 3 dientes de ajo
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 250 g de lentejas rojas partidas
- 350 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- 3 pellizcos de pimienta molida
- 1 berenjena cortada en rodajas de 7-8 mm (aprox. 300 g)
- 1 calabacín cortado en rodajas de 7-8 mm (aprox. 300 g)
- 100 g de queso rallado vegano
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 716 kJ / 171 kcal
- Białko
- 9.79 g
- Węglowodany
- 13.85 g
- Tłuszcz
- 8.54 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Moussaka de lentejas
2óra 20p
Quinoa con verduras y salsa tahini
45 min
Ensalada templada de lentejas, coliflor y judías
30 Min
Hamburguesas de soja con pesto de menta fresca
30 Min
Guiso de setas y tofu
30 Min
Crumble estilo indio
1h
Hamburguesas de brócoli con vinagreta de rabanitos
1h
Pastel de lentejas
1h 55min
Lasaña de soja a la florentina
1 godz. 30 min
Coditos con acelgas y aceitunas
30 Min
Coliflor y brócoli con crumble de anacardo
50 min.
Risotto de quinoa con calabaza asada
40 Min