Wersje kompatybilne
Gratén de berenjena, calabacín y lentejas rojas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de tomate maduro en cuartos
- 180 g de cebolla en trozos
- 3 dientes de ajo
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 250 g de lentejas rojas partidas
- 350 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- 3 pellizcos de pimienta molida
- 1 berenjena cortada en rodajas de 7-8 mm (aprox. 300 g)
- 1 calabacín cortado en rodajas de 7-8 mm (aprox. 300 g)
- 100 g de queso rallado vegano
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 716 kJ / 171 kcal
- Białko
- 9.79 g
- Węglowodany
- 13.85 g
- Tłuszcz
- 8.54 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Hamburguesas de brócoli con vinagreta de rabanitos
1小时
Quinoa con verduras y salsa tahini
45 Min
Hamburguesas de tofu y torta de verduras
1 Std. 30 Min
Moussaka de lentejas
2h 20 min
Coliflor y brócoli con crumble de anacardo
50min
Parmentier vegetariano con boloñesa de lentejas y berenjena
2 Std.
Pilaf de lentejas y bulgur con calabaza
50min
Hamburguesa vegetariana
1小时 15 分钟
Frittata de verduras de primavera con hierbas aromáticas
30min
Guiso de verduras de raíz
1hod. 40min
Pastel de lentejas
1hod. 55min
Crumble estilo indio
1小时