Wersje kompatybilne
Ensalada japonesa de pepino con aliño aromático de hierbas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 pepinos con piel
- 20 g de vinagre de arroz
- 1 cucharada de azúcar
- 5 g de jengibre fresco pelado
- ½ cucharadita de sal
- 1 trozo de lemon grass fresco (aprox. 5 mm) (opcjonalnie)
- 1 cucharada de salsa de soja
- 1 pellizco de pimienta negra recién molida
- 1 cucharada de cilantro fresco picado
- 1 cucharada de menta fresca picada
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharada de semillas de sésamo tostadas (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 603 kJ / 144 kcal
- Białko
- 1.05 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 14.05 g
- Błonnik
- 0.95 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fideos orientales de soja con verduras
30 min
Rollitos fríos con salsa de cacahuetes (Goi cuon) - Vietnam
20 Min
Bruschetta de caponata siciliana
1 Std.
Tirabeques crujientes y picantes
15 Min
Pasta de curry verde
30 min
Espinacas coreanas (Sigeumchi-namul) - Corea
20 Min
Pepinos con algas wakame (Sunomono)
40 Min
Pak choi al vapor con aliño de soja y sésamo
15 Min
Cinco especias chinas
10 Min
Raita de pepino
10 Min
Tabulé - Líbano
2 godz. 15 min
Tzatziki (dip de yogur y pepino)
10 Std. 5 Min