Wersje kompatybilne
Ensalada japonesa de pepino con aliño aromático de hierbas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 pepinos con piel
- 20 g de vinagre de arroz
- 1 cucharada de azúcar
- 5 g de jengibre fresco pelado
- ½ cucharadita de sal
- 1 trozo de lemon grass fresco (aprox. 5 mm) (opcjonalnie)
- 1 cucharada de salsa de soja
- 1 pellizco de pimienta negra recién molida
- 1 cucharada de cilantro fresco picado
- 1 cucharada de menta fresca picada
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharada de semillas de sésamo tostadas (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 603 kJ / 144 kcal
- Białko
- 1.05 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 14.05 g
- Błonnik
- 0.95 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pepinos con algas wakame (Sunomono)
40min
Ensalada turca de pepino, hinojo y yogur - Turquía
10min
Nem cuon vegetarianos con crema de lechuga
35min
Ensalada marroquí de berenjenas (zaalouk)
55min
Bruschetta de caponata siciliana
1h
Pilaf de arroz con frutos secos
30min
Tabulé - Líbano
2h 15 min.
Raita de pepino
10min
Ensalada tabulé de quinoa
25min
Ensalada tabulé
1h 20min
Tzatziki (dip de yogur y pepino)
10 Std. 5 Min
Paté libanés de berenjena (Baba ganoush)
1h 15min