Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ cucharadas de comino en grano
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 200 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 1 trozo de jengibre fresco (2,5 cm)
- 2 clavos
- ½ - 1 chile verde fresco (opcjonalnie)
- 1 cucharada de semillas de cilantro
- 1 cucharada de cúrcuma molida
- 1 cucharadita de sal
- 250 g de tomate triturado en conserva
- ½ cucharada de garam masala
- 2 cucharadas de pulpa de tamarindo
- 400 g de garbanzos cocidos (lavados y escurridos)
- 3 - 4 ramitas de cilantro fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 641 kJ / 153 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 16.44 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 7.92 g
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos y coco con cuscús de brócoli
40 min
Curry de garbanzos y verduras
25 min
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35 min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2 godz. 40 min
Pasta de curry rogan josh - Subcontinente indio
10min
Goulash de soja con dumplings
1h 25 min
Chile sin carne
1h
Curry indio de verduras
40 min
Garam masala - Subcontinente indio
5min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25 min
Tacos de chile vegetarianos
30 min
Crumble estilo indio
1h