Urządzenia i Akcesoria
Mini terriny z szynki i łososia
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
8 porcji
Składniki
-
100 g wędzonego łososia w plastrach, plus 8-10 plastrów, do wyłożenia formy (ok. 140 g)
-
30 g czarnych oliwek, bez pestek
-
100 g szynki drobiowej pokrojonej na kawałki
-
150 g mleka
-
1 łyżeczka żelatyny w proszku
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
15 g masła
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
156.6 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
313.1 kJ /
74.8 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® Nester
26 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Truskawkowo-imbirowy szprycer (moktajl)
15 Min
Kosmiczny tort
3 Std.
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 Std. 40 Min
Sałatka z rukwią wodną i gruszkami
10 Min
Szyszki marcepanowe
30 Min
Galaretki z owocami
1 Std. 35 Min
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 Std.
Szybka nalewka malinowa
49 Std. 55 Min
Tort à la Ferrero Rocher® z chrupką
72 Std.
Wieniec z ciasta francuskiego z pieczonymi warzywami
1 Std. 40 Min
Grzane białe wino
20 Min
Grzane wino
15 Min