Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowo-imbirowy szprycer (moktajl)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
250 g truskawek, świeżych
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g miodu, płynnego
-
200 g wody mineralnej, niegazowanej schłodzonej
-
200 g kostek lodu (patrz wskazówka)
-
200 g wody mineralnej, gazowanej schłodzonej
-
150 g toniku schłodzonego
-
4 plastry pomarańczy do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
16.6 mg
Białko
0.8 g
Kalorie
268.2 kJ /
64.1 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
16.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Moktajle
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Posypka do bajgli "Everything Bagel Seasoning"
5 Min
Lemoniada z krojonych limonek i ananasa (TM7, TM6, TM5)
15 Min
Koreańskie tosty (TM7, TM6, TM5)
35 Min
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM6, TM7)
25 Min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-tymiankowy
45 Min
Kawa po koreańsku z whisky (Irish dalgona coffee)
10 Min
Kawa mielona piernikowa
10 Min
Makaron z marchewki w sosie pomidorowym z oliwkami
20 Min
Syrop korzenno-herbaciany do kawy (Chai syrup)
45 Min
Świąteczny poncz
15 Min
Korzenna herbata z wanilią i malinami
25 Min
Kokosowy pudding ryżowy z bananem
50 Min