Urządzenia i Akcesoria
Posypka z pestek dyni (zero waste)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
240 g
Składniki
Prażone pestki dyni
-
1 dynia mała (ok. 1 kg), np. Hokkaido, piżmowa
-
500 g wody
Posypka z nasion dyni
-
100 g orzechów, całych, mieszanych np. migdałów, orzechów nerkowca, orzechów pekan, orzechów laskowych
-
20 g sosu sojowego
-
20 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki przyprawy Ras el Hanout lub dowolnej mieszanki przypraw (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
450.4 mg
Białko
22.7 g
Kalorie
2453.3 kJ /
584.1 kcal
Tłuszcz
50.8 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
8.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Z dynią na okrągło III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Halloweenowe mleczne bułeczki (Thermomix® Nester)
2 Std. 40 Min
Koreczki z mini naleśników
35 Min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 Min
Spaghetti carbonara (TM7)
40 Min
Czeskie knedliki z jagodami
45 Min
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 Std. 40 Min
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 Min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 Min
Wrapy à la Big Mac
40 Min
Pulpety po myśliwsku
1 Std.
Jajka sadzone (Thermomix® Nester)
15 Min
Carbonara Ramen
30 Min