Posypka z pestek dyni (zero waste)

4.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
240 g

Składniki

Prażone pestki dyni
  • 1 dynia mała (ok. 1 kg), np. Hokkaido, piżmowa
  • 500 g wody
Posypka z nasion dyni
  • 100 g orzechów, całych, mieszanych np. migdałów, orzechów nerkowca, orzechów pekan, orzechów laskowych
  • 20 g sosu sojowego
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki przyprawy Ras el Hanout lub dowolnej mieszanki przypraw (patrz wskazówka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 450.4 mg
Białko 22.7 g
Kalorie 2453.3 kJ / 584.1 kcal
Tłuszcz 50.8 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Węglowodany 8.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...