Urządzenia i Akcesoria
Placki ze spiralizowanych batatów (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
12 sztuk
Składniki
-
600 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
40 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 jajka
-
20 g skrobi kukurydzianej20 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżka ziaren sezamu, białego
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
½ łyżki przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
-
olej do smażenia
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
243.4 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
350.1 kJ /
83.7 kcal
Tłuszcz
1.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
15.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarta limonkowa (Key Lime Pie)
4 godz.
Moktajl z niebieską herbatą i marakują
40 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6, TM7)
35 min
Mini pączki twarogowe
30 min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM6, TM7)
10 min
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
1 godz.
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6, TM7)
45 min
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1 godz. 30 min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM6, TM7)
45 min
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40 min
Serowe gofry z kurczaka (low carb)
25 min