
Urządzenia i Akcesoria
Placki ze spiralizowanych batatów (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
12 sztuk
Składniki
-
600 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
40 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 jajka
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżka ziaren sezamu, białego
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
½ łyżki przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
-
olej do smażenia
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
83.7 kcal /
350.1 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
1.3 g
Węglowodany
15.9 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
243.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczeń mielona z Varomy z purée ziemniaczanym i sosem
1 godz. 20 min
Tartaletki ze spiralizowanymi jabłkami (TM5)
4 godz. 30 min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Dyniowe pęczotto z kurczakiem i warzywami
1 godz.
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6)
55 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Pizza Diavola
1 godz. 30 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Wegański pad thai z tofu
45 min