Urządzenia i Akcesoria
Placki ze spiralizowanych batatów (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
12 sztuk
Składniki
-
600 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
40 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 jajka
-
20 g skrobi kukurydzianej20 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżka ziaren sezamu, białego
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
½ łyżki przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
-
olej do smażenia
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
243.4 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
350.1 kJ /
83.7 kcal
Tłuszcz
1.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
15.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Czekoladowo-orzechowe bomby proteinowe
50 min
Makaron ryżowy z lekkim sosem dyniowym i tofu
40 min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Koreańska surówka z ogórków (TM5)
5 min
Krem czekoladowy z serka wiejskiego
5 min
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
14 godz.
Lody o smaku sernika z jagodami
13 godz.
Kanapki rainbow (TM5)
40 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min