![Non-dairy Mexican chocolate ice cream Non-dairy Mexican chocolate ice cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/596022B2-8D40-49FB-BC35-403B39F0BB8F/Derivates/37D3893B-8541-4FBA-B5CD-28A6EF046CAD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g dairy free dark chocolate
- 500 g coconut milk (unsweetened)
- 150 g sugar
- 4 egg yolks
- 1 pinch salt (optional)
- 1 tbsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground chilli
- 1 tbsp natural vanilla extract
- 2 fresh red chillies, deseeded if preferred, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1122.9 kJ / 267.3 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 31.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almond milk
1ч. 5 мин.
Gluten-free cinnamon doughnuts
25min
Dairy free coconut caramel ice cream with crêpes
8 godz. 20 min
Buckwheat and date bliss balls
24h 20min
Gluten and grain free bread rolls cooked in a cast iron pot
1u. 20min
Cashew bread French toast
1u. 40min
Macadamia protein balls with coconut butter
40min
Almond milk powder
30min
Tofu chocolate ice cream
6h 10min
Chocolate hazelnut smoothie bowl
50 мин.
Banana coconut ice blocks
7u. 15min
Gluten free carrot and almond cake
2h 30min