Non-dairy Mexican chocolate ice cream
TM6 TM5 TM31

Non-dairy Mexican chocolate ice cream

4.9 (45 ocen)

Składniki

  • 200 g dairy free dark chocolate
  • 500 g coconut milk (unsweetened)
  • 150 g sugar
  • 4 egg yolks
  • 1 pinch salt (optional)
  • 1 tbsp ground cinnamon
  • ¼ tsp ground chilli
  • 1 tbsp natural vanilla extract
  • 2 fresh red chillies, deseeded if preferred, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1122.9 kJ / 267.3 kcal
Białko
3.6 g
Węglowodany
27.9 g
Tłuszcz
16.1 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Błonnik
1.6 g
Sód
31.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy