Non-dairy Mexican chocolate ice cream

Non-dairy Mexican chocolate ice cream

4.9 51 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 20 min
10 portions

Składniki

  • dairy free dark chocolate
    200 g
  • coconut milk (unsweetened)
    500 g
  • sugar
    150 g
  • egg yolks
    4
  • salt (optional)
    1 pinch
  • ground cinnamon
    1 tbsp
  • ground chilli
    ¼ tsp
  • natural vanilla extract
    1 tbsp
  • fresh red chillies deseeded if preferred, for garnishing
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 267.3 kcal / 1122.9 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 16.1 g
Węglowodany 27.9 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Sód 31.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...