Urządzenia i Akcesoria
Non-dairy Mexican chocolate ice cream
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 20 min
10 portions
Składniki
-
dairy free dark chocolate200 g
-
coconut milk (unsweetened)500 g
-
sugar150 g
-
egg yolks4
-
salt (optional)1 pinch
-
ground cinnamon1 tbsp
-
ground chilli¼ tsp
-
natural vanilla extract1 tbsp
-
fresh red chillies deseeded if preferred, for garnishing2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
31.5 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
1122.9 kJ /
267.3 kcal
Tłuszcz
16.1 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Węglowodany
27.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kale, chia, pear and orange smoothie
25 min
Broccoli stem slaw (Thermomix® Cutter, using modes)
Brak ocen
Es Kuwut (Honeydew and Coconut drink)
15 min
Lemon Myrtle Baklava (Mark Olive)
3 godz. 20 min
Magnolia Kitchen brownies
1 godz. 10 min
Lupini cheese
3 godz. 20 min
Tofu chocolate ice cream
6 godz. 10 min
Maca chocolate bark
50 min
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2 godz. 20 min
Mini Shrimp Omelettes
35 min
Vegan Turkish delight cheesecake
5 godz. 30 min
Gluten free carrot and almond cake
2 godz. 30 min